Cultura 23/07/2019

'We are from the north, we are from the south': la banda sonora del nou musical de Ventura Pons

'Be happy!' inclou les cançons mítiques de Lluís Llach versionades en anglès

Ara
1 min

BarcelonaVentura Pons va estrenar el mes passat a Palma el seu primer musical, 'Be happy!', la 33a pel·lícula de la seva carrera. La cinta, rodada a Mallorca, és un compendi de les cançons de la vida del cineasta, que inclouen versions en anglès de temes tan mítics de Lluís Llach com 'El meu país', 'Maremar', 'Amor particular', 'I si canto trist', 'Venim del nord, venim del sud', 'Tendresa', 'País petit' o 'Vinyes verdes vora el mar' (que canta Vicky Peña). Es pot sentir, així, que un tema com 'Que tinguem sort' es converteix en: "So just take, so just take all the fruit that's offered to you". També s'hi pot escoltar 'Els focs artificials' de Núria Feliu i música de Maria del Mar Bonet.

La cinta, que no ha arribat als circuits comercials, tenia el títol provisional de 'Shake it, baby!' La història comença quan els personatge acudeixen a una actuació dels Mallorca Gay Men’s Chorus a Londres (un conjunt que es defineix com "un cor gai de veus masculines" de Palma, i que és l'inspirador del projecte) i acaba amb un viatge de dos enamorats i una colla d'amics de totes les edats a Mallorca.

El director la defineix com "una comèdia lleugera plena d'alegria, memòria i complicitat amb el nostre país". Un dels protagonistes és Joan Laínez, director del MGMC, i hi actuen Toni Vallès, Billy Cullum, Sian Phillips, Minnie Marx, Mathew White i Vicky Peña, entre d'altres.

stats