Cultura 16/02/2017

Ventura Pons reobrirà el cinema Albatros de València

El cineasta hi aplicarà mateixa filosofia que les sales que gestiona a Barcelona: estrenes recents en versió original subtitulada per només 3 euros

Ara
1 min
Les sales del cinema Albatros de València van tancar l'any 2010.

BarcelonaL’èxit dels cinemes Texas ha engrescat tant Ventura Pons que ha decidit exportar la fórmula a València: el dia 3 de març obriran les portes els cinemes AlbaTexas, on abans hi havia el cinemes Albatros, una institució del cinema en versió original subtitulada a València. “Els Albatros eren uns cinemes molt estimats i els AlbaTexas són molt esperats. I ho farem tot en valencià”, afirma el cineasta, que està immers en la recta final de les obres. “Hem reduït l’aforament un centenar de butaques, i ens hem quedat en gairebé 500 –afegeix–, perquè la gent pugui veure les pel·lícules amb comoditat i hem instal·lat un nou sistema de projecció digital”.

Com les sales barcelonines, els AlbaTexas presentaran pel·lícules estrenades unes setmanes abans a un preu econòmic, 3 euros. “El Texas va de nassos, el projecte funciona molt bé. Vam obrir el setembre de 2014 i en menys d’un any la revista 'Europa Cinemas' ja ens van premiar com el millor cinema d’Espanya. La gent ve perquè l’hem fidelitzat”, subratlla el cineasta. El desembarcament de Ventura Pons no s’ha limitat a ressuscitar un espai. Els noms de les quatre sales dels AlbaTexas són un homenatge a quatre figures del cinema espanyol que eren valencians: l’actor Joan Monleón, el cantant Ovidi Montllor, l’actriu Lola Gaos i el cineasta Carles Mira. “Lola Gaos és l’única que no vaig conèixer, els altres eren molt amics meus”.

Els cinemes s’inauguraran amb 'Sabates grosses', del mateix Pons. “És la més valenciana de les que he fet” diu el director. També avança que la inauguració serà “una festa grossa”.

stats