Literatura
Cultura 20/05/2021

Werner Herzog, Maggie O'Farrell i Pau Riba passaran pel Kosmopolis 2021

L'onzena edició del festival se celebrarà del 16 al 20 de juny

Ara
1 min
Werner Herzog, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl festival literari Kosmopolis celebrarà la seva onzena edició del 16 al 20 de juny al CCCB. Amb el lema La literatura que ve, el festival posarà èmfasi en la ciència-ficció com a gènere literari que travessa fronteres i tradicions. En aquesta ocasió hi passaran figures tan destacades com el cineasta Werner Herzog, els escriptors Ted Chiang, Mia Couto, Hervé Le Tellier, Maggie O'Farrell, Víctor García Tur i Borja Bagunyà, el músic Pau Riba o l'astrofísica Fatoumata Kébé.

Coincidint també amb les exposicions Mart. El mirall vermell i Ciència fricció, el festival aposta per més d'una trentena d'activitats i una vuitantena de participants, que parlaran de viatges a l'espai, nous planetes habitables, utopies i distopies.

En aquesta edició, el festival es divideix en quatre categories diferents per remarcar diferents vessants de la literatura. A Mitologies experimentals, es posa el focus en la ciència-ficció com a fàbrica dels mites que vindran. El viatge que no cessa aborda els diferents tipus de desplaçaments, des dels voluntaris fins a les migracions no desitjades. Litúrgies de l'antropocè analitza tots els àmbits en els quals es pot trobar la literatura, des de la interpretació fins a la cançó. L'última secció és Diàlegs K, habitual en la programació del festival, on alguns autors del panorama actual reflexionaran sobre la creació de relats colpidors.

El festival es podrà seguir majoritàriament de forma presencial, però alguns dels participants internacionals hi apareixeran en streaming.

stats