LA PORTADA
Cultura 26/05/2016

“El Sónar de Dia és el màxim format de festival que admeto”

Xavier Riembau (DJ Diego Armando), DJ i explorador musical

Laia Beltran
1 min
Xavier Riembau (DJ Diego Armando) DJ i explorador musical

>>REW La trajectòria musical de Xavier Riembau no és un adagio : el seu tempo és molt intens. I li ve de lluny, de quan vivia a la Bisbal d’Empordà i la música ja era la seva benzina. “No toco cap instrument, per això vaig muntar una discogràfica”. Riu, però no menteix: el 2001 amb tres amics més va fundar Bankrobber, un dels segells indie més importants del país. I va començar en un pis compartit de Gràcia...

PLAY > Fa més d’un any va cedir la batuta. “És una feina que et té connectat 24 hores. Necessitava nous reptes i tenir més temps per punxar”. Riembau també és DJ Diego Armando, un totterreny especialista en “música variada”. Per això des del seu púlpit reivindica “espais i festivals estilísticament més oberts” on puguin conviure el rock, el punk, l’electrònica o la música africana, una de les seves passions.

FF>> Entre els tallers on ensenya a punxar i les audicions comentades, aquest explorador musical encara té temps per a Wunderkammer, un projecte artístic que comparteix amb Enrique Doza. “Usem tècniques del hip-hop i el dub per convertir música folk en electrònica. També improvisem, pot arribar a ser molt salvatge”. Diu que potser és l’edat, però que ara prefereix gaudir de concerts en petit format i cicles musicals que de grans festivals. “El Sónar de Dia és el màxim format que admeto”, confessa. També impulsa el col·lectiu Finis Africae. ¿Un petit Bankrobber? Diu que “no, no, no” però el somriure murri el delata. Ho porta a la sang.

stats