Catalunya, per sota de la mitjana espanyola en despesa en viatges a l’estiu

El 77% dels ciutadans de l’Estat fan algun viatge o escapada, però el 27% marxen només un cap de setmana

 

Els catalans es gasten una mitjana de 449 euros en viatges o escapades a l'estiu, una xifra lleugerament per sota de la mitjana espanyola, de 478,70 euros, segons una enquesta del portal Ofertia.com entre 1.377 usuaris.

Dins el rànquing estatal, els balears i els madrilenys són els que es gasten més diners, amb una mitjana de 576 i 564 euros respectivament, mentre que els asturians i els càntabres són els que se'n gasten menys, amb una mitjana de 323 i 333 euros respectivament.

 

Segons aquestes dades, el 77% dels ciutadans de l’Estat fan algun viatge o escapada a l'estiu, però molts opten per un temps d'estada reduït per estalviar. El 27,6% del total marxen només un cap de setmana, mentre que tan sols el 24,3% marxen dues setmanes o més.

 

Tot i que el 23% de la població de l'Estat no marxi de viatge fora de casa, el conjunt dels ciutadans destinen una quantitat important de diners als àpats en restaurants i a les activitats d'oci durant l'estiu. La població de l'Estat, marxi o no de vacances, hi destina una mitjana de 119 euros.

 

A l'hora de planificar les vacances, l'ús d'internet i de les noves tecnologies ja està totalment generalitzat i ha desbancat els mètodes tradicionals. El 76,7% dels enquestats per Ofertia.com utilitzen internet o aplis per planificar les vacances, mentre que el 23,3% es mantenen fidels a mètodes més clàssics com els catàlegs en paper i les agències de viatges.

Més continguts de

Catalunya, radar a radar, multa a multa

Els radars recapten 254 milions en 5 anys

Ara Data publica les multes i els diners ingressats pels 242 radars de les carreteres catalanes

incendis forestals

Per què Catalunya crema

L’oblit dels boscos i una estratègia centrada en l’extinció alimenta els grans incendis forestals

Noms de nadó per a pares indecisos

Noms de nadó per a pares indecisos

Més curts, laics i mediàtics. Rànquings i tendències que expliquen la Catalunya del segle XXI. Així ha evolucionat l’onomàstica

Bicis

Barcelona, revolució bici

L’augment de ciclistes obliga a revisar la convivència amb els cotxes i els vianants

La nova gramàtica del català. Imatge per a l'interactiu columna esquerra

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

La 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans completa i actualitza la de Pompeu Fabra, de 1918-1933

fotoHome315

Tots els gols de Leo Messi

Així ha marcat el crac argentí amb el Barça