Quins països celebren més el Dia de la Mare?

A l'Amèrica del Nord i a l'Àsia es considera una ocasió especial i a l’Europa Occidental són més els que l'associen a un interès comercial

2 min

Aquest diumenge és el Dia de la Mare, una cita que genera opinions molt diverses en funció del país, segons una enquesta de Yougov en 18 països. A Mèxic, el Canadà o els Estats Units són majoria els que el consideren una autèntica ocasió especial i donen menys importància al fet que darrere hi pugui haver un interès comercial. Mèxic és el primer dels tres, amb un percentatge superior al 60%. A la Xina la xifra encara és una mica més alta, i diversos països asiàtics també tenen percentatges similars.

A l’Europa Occidental, en canvi, són més els que l’associen a un interès comercial. A Espanya, el 42% dels enquestats la consideren una autèntica ocasió especial i el 55% donen més importància al fet que darrere hi ha un interès comercial. A França, Itàlia o el Regne Unit també s'imposen els escèptics, tot i que amb resultats una mica més ajustats, mentre que al nord d’Europa, a Alemanya, Dinamarca o Suècia, les diferències són encara més grans. Per contra, a Polònia el 85% el considera una ocasió especial.

Dins de l’Estat, segons les dades d’interès de cerca de Google, el Dia de la Mare genera més interès a Catalunya i el País Valencià que en cap altra comunitat. Andalusia i Madrid són les següents a molt poca distància. Aquest, però, és un fenomen molt nou que només queda reflectit en les dades de l’últim any. En els últims cinc anys, Catalunya queda per sota de les Canàries, Castella-la Manxa, el País Valencià, Madrid, Andalusia i les Balears.

L’interès de cerca pel Dia de la Mare té relació, en part, amb el sorteig especial de l’ONCE que es fa el mateix dia i que porta aquest nom. Al voltant d’una quarta part de totes les cerques relacionades amb el Dia de la Mare són cerques que es refereixen al sorteig. En aquest cas, l’interès és molt més alt a la Rioja, les Canàries i l’Aragó, i molt més baix a Catalunya, Madrid i Andalusia.

stats