Un agost molt fluix i un setembre a bon ritme: les inscripcions per a la Diada s'acceleren en la recta final

Des del final de les vacances creixen a bon ritme els trams plens o gairebé plens, especialment a Berga i a Barcelona

Les inscripcions per a la mobilització independentista de la Diada d’aquest any van arrencar a baix ritme però s'han accelerat de manera significativa en la recta final, amb l'inici del mes de setembre. L’arrencada, que ja havia estat lenta els anys anteriors, ha estat especialment fluixa aquest 2016, però el canvi dràstic de l’última setmana dóna motius per a l’optimisme als convocants.

Les dades extretes diàriament del mapa publicat per l'organització mostren que els 44 trams es van mantenir amb el nivell mínim d’ocupació des del 26 de juliol, el dia que es van obrir les inscripcions, fins al 20 d’agost. Els últims dies d’agost es van començar a veure canvis però no ha estat fins després del dia 28, quan molts ciutadans acabaven les vacances, que han començat a créixer a bon ritme els  trams plens o gairebé plens.

Aquest dimecres al matí s’aprecia el salt més gran respecte del dia anterior dels que s’havien vist fins aquest moment. Dels 44 trams repartits entre cinc ciutats del país  hi ha 16 trams, el 36%, que ja estan completament plens, mentre que un està gairebé ple. Encara en són més, però, els que estan més aviat buits. Segons la terminologia de l’organització, n’hi ha 17, el 39%, amb una ocupació baixa, i tres amb poca ocupació.

Berga és la ciutat que ha omplert els trams més ràpidament, i l’única que els té tots plens quan falten quatre dies per a la cita. Dimarts al matí, segons el mapa de l’organització, tenia 4 dels 10 trams plens i 4 amb el nivell d’ocupació mínim. Aquest dimecres al matí, en canvi, ja tenia els 10 trams plens. La convocatòria de Barcelona també ha omplert els seus trams a bon ritme, amb una forta pujada durant aquests últims dies. Aquest dimecres al matí tenia la meitat dels seus 8 trams plens.

Tarragona, Lleida i Salt tenen els seus trams força més buits, i han notat menys l’acceleració dels últims dies. A Tarragona hi ha un tram ple dels 10 des d’aquest dilluns al matí. Al mapa publicat per l’organització, l’ocupació dels altres trams semblava haver millorat força dimarts, però les dades s’han corregit a la baixa aquest dimecres al matí. Lleida també té un tram ple dels 10, en aquest cas des de dimarts, i l’ocupació de la resta ha millorat aquest dimecres. Salt és l’única ciutat que encara no té cap tram ple quatre dies abans de la Diada.

Els organitzadors de la mobilització només han difós la xifra absoluta d'inscrits quan va superar els 100.000, el dimecres 24 d'agost, i quan va superar els 200.000, divendres, 2 de setembre. A principis de setembre de l'any passat se superaven els 300.000 inscrits, mentre que el 2014 n'hi havia uns 400.000. Segons RAC1, aquest dimecres hi ha més de 276.000 inscrits i des de l'organització es calcula que abans de divendres s'arribarà als 300.000 inscrits.

Més continguts de

Catalunya, radar a radar, multa a multa

Els radars recapten 254 milions en 5 anys

Ara Data publica les multes i els diners ingressats pels 242 radars de les carreteres catalanes

incendis forestals

Per què Catalunya crema

L’oblit dels boscos i una estratègia centrada en l’extinció alimenta els grans incendis forestals

Noms de nadó per a pares indecisos

Noms de nadó per a pares indecisos

Més curts, laics i mediàtics. Rànquings i tendències que expliquen la Catalunya del segle XXI. Així ha evolucionat l’onomàstica

Bicis

Barcelona, revolució bici

L’augment de ciclistes obliga a revisar la convivència amb els cotxes i els vianants

La nova gramàtica del català. Imatge per a l'interactiu columna esquerra

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

La 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans completa i actualitza la de Pompeu Fabra, de 1918-1933

fotoHome315

Tots els gols de Leo Messi

Així ha marcat el crac argentí amb el Barça