Microsites Ara Data 28/10/2020

La pandèmia fa caure les vendes de mòbils a escala mundial

El nombre de dispositius venuts ha caigut i Huawei s'ha convertit en líder de vendes al món per primera vegada

Auri Garcia Morera
1 min
El logo de Huawei en una botiga de Pequín, en una imatge d’ahir mateix.

BarcelonaLa pandèmia del coronavirus ha comportat que els ciutadans passin més estona a casa, i això ha impulsat les vendes d'ordinadors i, per contra, ha fet caure les de mòbils, segons recullen les dades de la consultora IDC corresponents a la primera meitat del 2020.

Després del pic de Nadal, el primer semestre de l'any les vendes sempre solen retrocedir, però aquest 2020 ho han fet amb més força. A més, a diferència del que era habitual, el segon semestre la xifra de mòbils venuts ha quedat estancada, molt per sota del segon semestre del 2019.

En les xifres de vendes anualitzades, trimestre a trimestre, al final del 2018 i al principi del 2019 ja s'havia vist un lleuger retrocés, però des de llavors les vendes s'havien mantingut estables. A la primera meitat del 2020, en canvi, han caigut de manera especialment intensa.

Ja fa temps que les marques xineses han anat guanyant terreny en aquest sector, però el segon semestre de l'any Huawei ha superat la sud-coreana Samsung i s'ha convertit en líder de vendes mundial per primera vegada. Apple i Xiaomi s'han mantingut estables.

Les vendes de mòbils d'Apple tenen un pic pronunciat el quart trimestre i un nivell més baix la resta de l'any. Les dades anualitzades permeten comprovar que, a llarg termini, Samsung va lleugerament a la baixa, Huawei lleugerament a l'alça i la que creix més és Apple.

stats