Microsites Ara Data 30/09/2020

Espanya, a la cua d'Europa en idiomes

Més de la meitat dels espanyols admeten que no parlen amb fluïdesa cap llengua estrangera

Oriol Vidal
1 min

BarcelonaEspanya està a la cua d'Europa en coneixement d'idiomes, amb unes xifres similars a les d'Itàlia, Portugal o Hongria, i molt lluny de les xifres dels països capdavanters, com Suècia, Dinamarca o els Països Baixos.

Segons les dades d'Eurostat, el 54% dels espanyols admeten que no parlen amb fluïdesa cap llengua estrangera, el 18% diuen que en parlen almenys dues, i només el 5% asseguren que poden arribar a parlar-ne tres.

La principal causa de les diferències és en l'educació secundària, en què només un 29% dels estudiants espanyols estudia més d'una llengua estrangera, mentre que la mitjana de la Unió Europea és del 67% i països com la República Txeca, Finlàndia o Estònia superen el 95%.

La llengua estrangera més estudiada al conjunt d'Europa és l'anglès, amb un 98%, seguit pel francès (33%), l'alemany (23%) i el castellà (17%). El castellà és la segona llengua més estudiada a França, Suècia i Noruega.

Pel que fa a la importància que donen els ciutadans al domini de les llengües, el 79% dels espanyols asseguren que l'avantatge més important que hi veuen és que permet treballar a un altre país. Espanya és l'estat europeu que més importància dona a aquest aspecte.

stats