A quins països té més pes l'internet mòbil?

La navegació amb telèfons o tauletes supera el 97% a la República Democràtica del Congo i no passa del 10% a Ucraïna

Aquest mes d'octubre ha sigut el primer de la història en què l'ús d'internet dels dispositius mòbils ha superat el dels ordinadors, segons les dades recopilades per StatCounter, en gran part gràcies als internautes per als quals el mòbil és el  primer dispositiu connectat.

Els països on té més pes l'internet mòbil són, en general,  països menys desenvolupats, concentrats molt majoritàriament a l'Àfrica. La navegació amb telèfons o tauletes supera el 97% a la República Democràtica del Congo, i en les primeres posicions la segueixen el Txad, el Níger, Mali i Burundi.

Al mapa del continent africà la majoria de països hi apareixen de color verd, amb un predomini de la navegació amb dispositius mòbils. A països com el Marroc o Tunísia hi guanyen per poc els ordinadors, i Egipte i Algèria són els únics en què mòbils i tauletes no arriben al 40%.

En xifres, l'Àsia queda per sobre de l'Àfrica, però això es deu sobretot al pes demogràfic de l'Índia, on l'internet mòbil té una quota de pràcticament el 80%. A la Xina, en canvi, s'imposa l'ordinador amb un 54,6%, i al Japó el domini de l'ordinador s'enfila fins al 71%.

Després de microestats com el Vaticà, a  Ucraïna és on té menys pes la navegació amb mòbils o tauletes: no passa del 10%. Altres països de l'Europa de l'Est, juntament amb Rússia o Cuba, també queden per sota del 15%.

Per continents, Europa és on més domina la navegació amb ordinador, però igual que en el cas de l'Àsia, ho fa amb diferències internes importants. Als països més occidentals els dispositius mòbils ja s'acosten molt als ordinadors.

Espanya i el Regne Unit són els països més equilibrats del continent europeu, amb un 44% de navegació mòbil, una xifra molt semblant a la dels Estats Units, on el pes dels telèfons mòbils i les tauletes és del 42%. 

Més continguts de

Catalunya, radar a radar, multa a multa

Els radars recapten 254 milions en 5 anys

Ara Data publica les multes i els diners ingressats pels 242 radars de les carreteres catalanes

incendis forestals

Per què Catalunya crema

L’oblit dels boscos i una estratègia centrada en l’extinció alimenta els grans incendis forestals

Noms de nadó per a pares indecisos

Noms de nadó per a pares indecisos

Més curts, laics i mediàtics. Rànquings i tendències que expliquen la Catalunya del segle XXI. Així ha evolucionat l’onomàstica

Bicis

Barcelona, revolució bici

L’augment de ciclistes obliga a revisar la convivència amb els cotxes i els vianants

La nova gramàtica del català. Imatge per a l'interactiu columna esquerra

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

La 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans completa i actualitza la de Pompeu Fabra, de 1918-1933

fotoHome315

Tots els gols de Leo Messi

Així ha marcat el crac argentí amb el Barça