Microsites Ara Data 22/04/2022

La popularitat de Macron al món, en tres mapes interactius

El president francès és molt més popular a l'exterior que a França, però queda lluny de les xifres de Biden i de les que tenia Merkel abans de plegar

2 min
Percentatge d'aprovació de Macron

Els líders occidentals solen ser més populars a l’exterior que al seu país, però en el cas d’Emmanuel Macron, que aquest diumenge s’enfronta a la votació definitiva per revalidar el mandat com a president francès, aquest fenomen és especialment exagerat. Així ho recull l’última enquesta global del Pew Research Center, que preguntava per cinc líders mundials als ciutadans de 17 països diferents.

Macron només és el més ben valorat d'aquests cinc líders a Grècia, on aconsegueix un 81% de l'aprovació. També té bons resultats a Suècia, Alemanya, Austràlia o el Canadà, i més discrets a Espanya, els Estats Units i diversos països asiàtics. A França té un dels pitjors resultats, un 53%. Només té pitjor nota al Regne Unit (50%), Taiwan (48%) i Itàlia (44%).

Diferència entre Macron i Biden

La comparació amb Joe Biden, el líder mundial actual més ben valorat en aquesta enquesta, Macron la perd per golejada. En 10 dels 17 països els separen 10 o més punts, i fins i tot als Estats Units, on Biden tenia una de les seves notes més baixes i la preferida era Merkel, el president nord-americà queda per davant de Macron. En els últims mesos, però, Biden ha anat perdent popularitat al seu país i des de la tardor ja està per sota del 50%, amb xifres semblants a les de Donald Trump en el mateix moment del mandat.

Diferència entre Macron i Merkel

Les xifres de Macron queden encara més lluny de les que tenia Merkel abans de plegar com a cancellera alemanya. En 13 dels 17 països els separaven més de 10 punts de distància, i fins i tot a Alemanya, on Merkel tenia xifres discretes i el preferit era Biden, la cancellera alemanya quedava per davant de Macron. En canvi, a Grècia, el país amb pitjors resultats per a Merkel, el percentatge d’aprovació de Macron era més de 50 punts superior al de la cancellera alemanya.

stats