Microsites Ara Data 19/05/2016

941 sensesostre dormen al carrer a Barcelona: el recompte, districte a districte

El nombre ha augmentat respecte al 2015, quan es van registrar 892 persones

Ara
2 min

BarcelonaLa Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), amb suport de l'Ajuntament de Barcelona, ha comptabilitzat 941 persones sense llar dormint a la via pública durant el recompte 2016 d'aquesta matinada passada, i 1.973 en equipaments municipals o de diverses entitats socials, pisos amb suport social o pensions, segons les dades provisionals del dispositiu.

Dos sensesostre dormint al centre d'Arts Santa Mònica

Es tracta de xifres superiors respecte al 2015, quan es van registrar 892 persones pernoctant al carrer i 1.672 en diverses tipologies d'allotjament. Per primer cop, el recompte ha inclòs tots els carrers de la ciutat, amb el desplegament de 216 grups de voluntaris –930 persones en total–, i ha comptat amb la participació de la Guàrdia Urbana, Parcs i Jardins i altres serveis municipals, que han obtingut dades de les àrees de muntanya, parcs tancats i altres zones de més difícil accés.

Sense llar a la Barcelona dels creuers: la crònica del recompte de Sílvia BarrosoAquestes són, de moment, dades provisionals després de la iniciativa organitzada per la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), ja que els resultats definitius i la valoració del dispositiu els donarà a conèixer aquest dijous al matí la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, i els portaveus de la XAPSLL, Jesús Ruiz i Tere Bermúdez.

Per districtes, s'han comptabilitzat 185 persones a Ciutat Vella, 220 persones a l'Eixample, 144 persones a Sants-Montjuïc, 45 persones a les Corts, 58 persones a Sarrià-Sant Gervasi, 46 persones a Gràcia, 30 persones a Horta-Guinardó, 30 persones a Nou Barris, 18 persones a Sant Andreu i 135 persones a Sant Martí. A més, dins els recintes de Parcs i Jardins s'han registrat 30 persones.

stats