Dossier 08/06/2012

Bernanke demana a Obama que mantingui les rebaixes d'impostos

Ara
2 min
El president de la Fed va deixar la porta oberta a la implantació de més polítiques d'estímul.

BARCELONA.El president de la Reserva Federal nord-americana, Ben Bernanke, va deixar ahir la porta oberta a la implantació de noves polítiques d'estímul per a l'economia i fins i tot estudia "diferents opcions" per fer-ho. Bernanke va anunciar-ho durant una compareixença davant el comitè conjunt del Congrés dels Estats Units.

Segons Bernanke, els principals problemes que dificultaran el creixement econòmic seran la "debilitat" del mercat immobiliari als Estats Units, les "preocupacions sobre la salut" del sistema bancari europeu i l'amenaça que a principis del 2013 se suprimeixin les importants exempcions fiscals existents, i que, en canvi, entrin en vigor fortes retallades de la despesa.

El president de la Reserva Federal considera que és "imprescindible" que els legisladors nord-americans "evitin obstaculitzar innecessàriament l'actual recuperació econòmica". I va afegir: "Un dur ajust de la política fiscal a començaments de l'any vinent, tal com estableix la llei actual, podria suposar una significativa amenaça per a la recuperació".

Bernanke va afirmar que la seva principal preocupació actual és l'atur. "La qüestió clau a què ens enfrontem és: el creixement serà suficient per assolir un progrés continuat en el mercat laboral? Els meus col·legues i jo encara estem treballant en les nostres pròpies avaluacions", va explicar Bernanke. El president de la Fed va reiterar els seus pronòstics de creixement "moderat" per a l'economia nord-americana, que va situar entre un 2,4% i un 2,9% per a aquest any, malgrat la recent aparició d'estadístiques que semblen indicar un alentiment econòmic.

Creixement de l'atur

De fet, aquestes declaracions de Bernanke van arribar després que se sabés que l'atur nord-americà va créixer al mes de maig per primer cop en onze mesos. De tota manera, la pujada va ser de només una dècima i la taxa d'atur està actualment en el 8,2%.

stats