Dossier 22/12/2012

La CUP promet mà estesa per al dret a decidir i combat contra les retallades

Debut d'altura el del portaveu de la CUP al Parlament. David Fernàndez va oferir ahir "mà estesa" per a l'autodeterminació, però va advertir que actuarà amb el "puny ben tancat" contra les retallades.

Marc Colomer
1 min
David Fernàndez va oferir "mà estesa" per al dret a l'autodeterminació, però el "puny ben tancat" contra els atacs als drets socials.

BARCELONAEl debut del portaveu de la CUP al Parlament, David Fernàndez, es pot sintetitzar amb una sola frase: "Mà estesa per a l'autodeterminació d'aquest poble i el puny ben tancat contra les retallades i qualsevol agressió als drets socials i als serveis públics". Fernàndez va fer compatible el to de veu pausat amb la contundència d'un discurs reconegudament "anticapitalista" que fa indissociable l'eix nacional -del conjunt dels Països Catalans- del social, un fet que va celebrar Artur Mas. "La crisi social, l'autodeterminació i la creació d'un estat per a Catalunya van lligades", va coincidir amb ell Mas. El portaveu de la CUP va reptar Mas a "desobeir" els límits de dèficit que imposen els mercats financers d'un "món governat per lladres i pirates" per buscar una via pròpia per sortir de l'atzucac del deute, amb casos com el d'Islàndia damunt la taula. Fernàndez va retreure a CiU que no anunciés la retallada de 4.000 milions fins després del 25-N. També va advocar per una moratòria dels desnonaments -Mas va reconèixer que l'administració ha actuat tard- i per deixar de "vendre's el país" a base de privatitzacions.

Contra la "bancada de la por"

Sens dubte, una de les intervencions de la CUP més aplaudides, la dirigida a la "la bancada de la por" del PP i C's, impulsora de l'intent d'"apartheid lingüístic": "No ens faran creure que l'Espanya més metafalangista és el futur d'aquest poble". El Parlament té un nou actor que, per ara, supera els paràmetres del parlamentarisme clàssic.

stats