Unes 130.000 empreses estan en risc de fer fallida a Espanya

N'hi ha 450.000 més que demanen finançament per no col·lapsar

Ara
1 min
El nombre de concursos de creditors, un dels últims passos abans de tancar una empresa, s’ha mantingut igual a Catalunya.

BarcelonaSi no fos per la moratòria al voltant dels concursos de creditors, 130.000 empresaris espanyols ja haurien sigut arrossegats als jutjats per fer front als seus deutes per, després, tancar les seves empreses. Són les pimes que estan a les portes d'haver de prendre aquesta decisió si no els arriba una ajuda d'última hora, segons l'últim baròmetre del Consell General del Col·legis de Gestors Administratius. “Esperem no arribar a aquesta situació”, diu el president de l'entitat, Fernando Santiago, que alhora assegura que aquesta “sorprenent” xifra es traduirà tant en concursos de creditors com en desaparicions directes. “Les empreses estan esperant una decisió que els permeti sobreviure i per això aguanten més del que poden”, afegeix.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el baròmetre també s'explica que, més enllà d'això, hi ha el triple d'empreses que necessiten diners per no col·lapsar. Són 450.000 les que diuen que estan en aquesta situació: n'hi ha prop de 124.000 que ja han signat algun crèdit ICO però necessiten una nova injecció econòmica i unes 214.000 més que no n'han signat cap (o bé no se'ls ha concedit) i necessiten finançament urgent per assegurar el seu futur. “Els empresaris i autònoms no volen que els seus negocis desapareguin, però no és de rebut mantenir aquesta incertesa tant de temps: el govern espanyol ha de prendre mesures directes ja”, reclama, en aquest sentit, Santiago. 

De fet, el recull de dades també mostra que hi ha més de 200.000 empreses que estan pensant en reclamar a l'Estat indemnitzacions per l'estat d'alarma i més de 150.000 negocis que ho faran segur a les companyies amb les quals estan assegurats. 

stats