Autònoms Pimec busca representant a Madrid

L'organisme vol recuperar la seva veu a l'Estat després del trencament amb ATA

Autònoms Pimec estudiarà a quina entitat cedirà la seva representativitat a nivell estatal perquè s'escolti la veu dels autònoms catalans, després que Pimec i ATA –l'associació d'autònoms espanyols que fins ara els representava– hagin trencat el conveni perquè aquesta última ha aprovat integrar-se a la CEOE.

El president d'Autònoms Pimec, Miquel Camps, ha recordat que un dels motius principals pels quals ATA va fer sortir Autònoms Pimec després que mostrés el seu desacord per la fusió amb la CEOE és que precisament "moltes associacions i gremis havien fugit de Foment perquè no s'hi trobaven tan còmodes com amb nosaltres". A més, ha retret als autònoms espanyols que perdessin l'opció de "ser cúpula" i acceptessin dependre de la CEOE per aprovar qualsevol mesura perdent així la seva independència.

Camps ha criticat la manera com es va votar la incorporació d'ATA a la CEOE i la poca representativitat que l'organisme va donar a Autònoms Pimec a nivell espanyol, un 3%. "No entenem aquesta representativitat, ja que dels 400.000 autònoms que té l'ATA, 140.000 eren de Pimec", ha explicat Camps.

Les patronals Foment i Pimec signen per fi la pau

El conveni entre l'ATA i Pimec, que va començar l'any 2013, es trencarà de manera definitiva el 7 de maig -tal i com preveu l'acord- i llavors Pimec decidirà qui els representarà a Madrid. "No tenim pressa, perquè tot i no tenir representativitat, Madrid compta amb la nostra opinió", explica Camps. 

Aquest nou episodi s'obre només vuit dies després que Pimec i Foment ratifiquessin la representativitat de les dues patronals en les diverses taules de negociació.

Més continguts de