Economia 04/11/2015

Bomba en el sector dels videojocs: ‘Candy Crush’ es ven per 5.300 M€

Júlia Manresa
2 min
Bomba en el sector dels videojocs: ‘Candy Crush’ es ven per 5.300 M€

“Tenim uns 150 milions de jugadors actius cada dia”, afirmava ahir a Barcelona Mikael Journo, vicepresident de King Digital Entretainment, l’empresa productora de l’exitós joc de mòbil Candy Crush. Per això, aquesta companyia amb seu a Dublín ha cridat l’atenció d’un gegant dels videojocs mundial, Activision Blizzard, propietari de Call of Duty, que ahir va anunciar la compra de King Digital per 5.900 milions de dòlars, uns 5.350 milions d’euros. Es tracta d’una de les adquisicions més importants que ha viscut el sector, ja que supera els 2.500 milions que l’any passat Microsoft va pagar per Mine Craft, i crea així un gegant amb més de 500 milions d’usuaris actius cada mes en 200 països. De fet, segons Bobby Kotic, el conseller delegat d’Activision, només YouTube i Facebook tenen més audiència.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Cap canvi a Barcelona

Un dels estudis més importants de King Digital és el que van obrir l’any 2012, el mateix any en què va crear Candy Crush Saga, el joc gratuït per a mòbil del qual provenen la majoria d’ingressos de King Digital. Tal com va aclarir un portaveu de King Digital a l’ARA, “Activision no té cap intenció de canviar cap dels estudis de King, sinó que els productors de Candy Crush continuaran operant amb entitat pròpia i com fins ara”.

Els creadors de Candy Crush van començar a Suècia l’any 2003, però ara ja tenen presència en 13 ciutats diferents, inclosa Barcelona, on compten amb 140 treballadors, una xifra que s’ha multiplicat per dos en poc més d’un any. En total, King Digital és autora de més de 200 jocs. De tots aquests, la companyia explica que un dels més importants després de Candy Crush és Bubble Witch Saga, que va ser llançat precisament per l’estudi de Barcelona el juny de l’any passat. A més, l’estudi barceloní coordinat per Manel Sort té un acord amb el Taller de Músics per produir la música que s’utilitza en els jocs que desenvolupa, com va passar amb Papa Pear Saga.

La compra de King Digital per part d’Activision Blizzard és un intent de superar una de les assignatures pendents del gegant nord-americà: els jocs de mòbil, un negoci que genera uns 14.500 milions d’euros a l’any. Activision pagarà 18 dòlars per acció i en efectiu, tal com va comunicar ahir la companyia.

stats