FORTUNES
Economia 25/02/2012

Buffett revela que la seva empresa coneix qui serà el seu successor

L'inversor nord-americà admet que es va "equivocar de valent" sobre la durada de la crisi immobiliària

Ara
1 min
Warren Buffett

BarcelonaL'inversor nord-americà Warren Buffet ha revelat avui, en la carta anual als accionistes del seu conglomerat Berkshire Hathaway, que la direcció té en ment ja el nom del seu successor per a quan es retiri, encara que ha subratllat que no té encara plans per fer-ho.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A la carta, Buffett, de 81 anys, ha assegurat que es manté optimista sobre la direcció de l'economia als Estats Units i admet que es va equivocar en les prediccions sobre una recuperació més ràpida del sector immobiliari, un dels principals llasts per sortir de la crisi.

"L'any passat els vaig dir que la recuperació immobiliària començaria probablement en un any més o menys. Em vaig equivocar de valent", ha explicat el bilionari.

No obstant això, ha insistit que el sector es recuperarà tard o d'hora, i un cop ho faci, contribuirà a reduir l'índex d'atur al país, actualment, al 8,6%.

En l'anàlisi, l'inversor ha ofert algunes dades sobre la seva successió, un assumpte que ha preocupat els accionistes de Berkshire Hathaway, encara que no diu noms.

El "consell d'administració és igualment entusiasta sobre el meu successor com a director general, un individu a qui coneixen bé i del qual admiren tant les seves qualitats administratives com les humanes", ha explicat a la carta.

A més, "tenim també dos candidats de reserva superbs", segons l'inversor, que ha promès que "quan sigui necessària una transferència de responsabilitat, es produirà sobre rodes, i les perspectives de Berkshire seguiran sent brillants".

El conglomerat Berkshire Hathaway agrupa prop de vuitanta empreses dedicades a activitats diverses, des d'assegurances fins a caramels.

Els ingressos en l'últim trimestre van caure un 30%, per quedar en els 3.050 milions de dòlars (2.275 milions d'euros), respecte al mateix període de l'any anterior.

stats