Publicitat
Publicitat

El govern espanyol apujarà l'IVA el 2013

També s'incrementaran els impostos especials i s'abaixaran les cotitzacions a la Seguretat Social. Preveu que el 2013 l'economia creixi un 0,2% i l'atur baixi fins al 24,2%

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat avui que el 2013 s'incrementaran l'IVA i els impostos especials, que graven el tabac, l'alcohol i la gasolina, i s'abaixaran les cotitzacions a la Seguretat Social.

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, De Guindos ha dit que l'executiu apujarà el proper any la pressió fiscal sobre el consum d'"imposició indirecta", amb la qual cosa pretén recaptar 8.000 milions d'euros, la majoria dels quals hauran de provenir de l'IVA. L'IVA té actualment una taxa del 18%. La mesura és molt significativa perquè fins fa pocs dies el govern havia promès no augmentar-lo. 

D'altra banda, el govern espanyol preveu que l'economia creixi un 0,2% i la taxa d'atur se situï en el 24,2% l'any 2013. Per a aquest any preveu una caiguda del PIB de l'1,7% i un atur del 24,3%.

De Guindos ha explicat que els pronòstics de l'executiu són per al 2014 un creixement de l'economia de l'1,4% i una taxa d'atur del 23,4%, i per al 2015, un augment del PIB de l'1,8% i una taxa d'atur del 22,3%.

El ministre també ha dit que l'executiu té previst impulsar en els propers anys privatitzacions d'ens administratius i del sector immobiliari en mans de les administracions públiques.

Etiquetes

Més continguts de