La Cambra de Terrassa demana "l'absolució dels presos polítics"

Rebutja participar en una aturada de país, però declinarà participar en actes de l'Estat

El ple de la Cambra de Comerç de Terrassa ha acordat demanar al Consell General de Cambres de Catalunya que es posicioni a favor d'una sentència absolutòria del Tribunal Suprem en el Judici del Procés. A banda de demanar "l'absolució dels presos polítics", la institució ha demanat "l'alliberament immediat de les persones que estan patint una llarga i injustificada presó preventiva". A més, ha recordat que dos dels presos, Josep Rull i Raül Romeva, són ciutadans de la demarcació territorial de la Cambra. 

La Cambra també ha declarat a través d'un comunicat que declinarà l'assistència a tots els actes organitzats per l'estat espanyol mentre els exmembres del Govern segueixen a la presó.

Segons ha explicat l'entitat, la Cambra interpel·la al Consell General de Cambres perquè es posicioni a favor d'una sentència absolutòria, ja que considera que Catalunya es troba "en un moment excepcional" i que el Consell hauria de donar "una resposta unitària" per part de les diferents cambres i actors socioeconòmics del país. En un comunicat, la Cambra de Terrassa també ha anunciat que serà present institucionalment a tots els actes i manifestacions en contra d'una sentència condemnatòria.

Tot i això, la Cambra de Terrassa ha puntualitzat que rebutja sumar-se a una possible aturada de país en cas d'una sentència condemnatòria.

Paral·lelament, l'entitat terrassenca ha avançat que sol·licitarà per carta a les diferents institucions polítiques de Catalunya i Espanya una petició per a una llei d'amnistia. La Cambra sosté que l'amnistia és el pas previ per "una negociació necessària". La Cambra també s'ha pronunciat a favor de l'alliberament de Josep Rull i Raül Romeva, exconsellers empresonats i que pertanyen a la demarcació territorial de la Cambra de Terrassa.

Canadell, a favor d'una aturada de país

Aquest anunci arriba un dia després que el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, expliqués que estaria a favor de la convocatòria d'una aturada de país com a resposta a la sentència de l'1-O si s'organitza amb "la unitat de partits i associacions de la societat civil".

Canadell, a favor d'una aturada de país amb "unitat de partits" com a resposta a la sentència

Segons Canadell, aturar l'economia catalana durant 24 hores podria suposar un 0,44% del PIB si fos del 100%, però estima que l'efecte real seria del 0,15% del PIB. Tot i això, Canadell va insistir que respectarà el que decideixin fer els mateixos empresaris i la societat civil.

Més continguts de