Ciments Molins trasllada la seva seu social a Madrid

L'empresa també ha decidit traslladar el seu hòlding que gestiona les inversions internacionals

El consell d'administració de Ciments Molins ha decidit aquest divendres traslladar la seva seu social de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) a Madrid. A través d'un comunicat, la cimentera ha justificat la seva marxa a causa de "l'actual situació política i social que es viu a Catalunya i de la inseguretat jurídica que això provoca".

En el mateix text, també explica que el trasllat de la seva seu social té com a objectiu "salvaguardar els interessos del grup, de marcat caràcter internacional, i garantir les operacions". Així, la companyia ha decidit traslladar a Madrid la seu de Cemolins Internacional, el hòlding a través del qual gestionen les inversions en societats internacionals. De fet, és a l'estranger on l'empresa hi té la seva principal font de negoci. Bona prova d'això és la inversió que va tancar aquest darrer mes de maig: en total, 350 milions d'euros per incrementar la producció de ciment, la major part, destinada a països emergents.

Malgrat tot, el grup presidit per Joan Molins ha remarcat que mantindrà la seva activitat habitual, així com les seus socials de les societats industrials que té a Catalunya. Es tracta de Ciments Molins Industrial, Promsa o Propamsa.

La companyia, controlada en un 91% per la família Molins, va guanyar 20,5 milions d'euros el primer trimestre del 2017, un 33% més que el mateix període de l'any passat. Durant el darrer exercici, la cimentera va registrar uns guanys per valor de 64 milions d'euros.