Fitch amenaça amb rebaixar la qualificació del deute espanyol a finals de mes

La desviació del dèficit el 2011, rondant el 8% del PIB en comptes del 6% que s'havia previst, pot comportar la degradació de la nota del deute sobirà

L'agència de qualificació creditícia Fitch avisa del risc que degradi la nota del deute sobirà d'Espanya, actualment en AA-, cap a finals de mes davant el dèficit disparat en el 8% del PIB, molt per sobre de les previsions que calculaven un 6%.

El director de deute sobirà de Fitch, David Riley, ha reconegut a Efe la preocupació per "l'incompliment de l'objectiu de dèficit pressupostari del 2011", reconegut pel govern de Mariano Rajoy.

"És una preocupació significativa i un dels fets que fa que quan revisem el deute sobirà d'Espanya hi hagi risc de baixar la qualificació, perquè vam creure que l'objectiu del 2011 s'aconseguiria més o menys i no ha estat així", ha dit Riley després de participar en una conferència sobre la crisi del deute a l'eurozona.

Riley ha valorat les mesures del govern espanyol i les ha considerat "ambicioses" pel que fa als objectius de control dels pressupostos, afrontar els problemes de la banca i reformar el mercat laboral.