De Guindos, sobre Rato i l'amnistia fiscal: "El Sepblac i l'Agència Tributària compliran la llei"

Montoro s'amaga darrere de Rajoy al Congrés per evitar parlar de la investigació per possible blanqueig de capitals

De la mateixa manera que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, el d'Economia, Luis de Guindos, no ha confirmat ni desmentit aquest dimecres que l'expresident de Bankia i vicepresident dels governs d'Aznar, Rodrigo Rato, s'acollís a l'amnistia fiscal del 2012 i  que estigui sent investigat per l'oficina antiblanqueig (Sepblac). En declaracions a l'entrada del Congrés, De Guindos ha dit que no pot revelar informació sobre aquesta investigació, però ha assegurat que "totes les institucions de l'Estat, com la Sepblac i l'Agència Tributària, compliran la llei".

"En aquest tipus de qüestions –ha afegit el ministre d'Economia– no puc comentar absolutament res, estem subjectes al deure de la confidencialitat o de secret. No podem comentar situacions concretes de contribuents específics".

Montoro, també en entrar al Congrés, ha evitat les càmeres i s'ha amagat darrere del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que s'ha negat a fer declaracions. Rajoy informa aquest dimecres sobre el Consell Europeu dels dies 19 i 20 de març, després es durà a terme l'habitual sessió de control dels dimecres en què es preveu que Rato surti de resquitllada en alguna de les preguntes.

Segons va avançar dimarts el diari electrònic Vozpópuli, Rato és un dels 705 contribuents que el Sepblac investiga per possible blanqueig de capitals després d'haver-se acollit a l'amnistia fiscal impulsada per Montoro. L'expresident de Bankia també podria estar vinculat a la possessió de societats en paradisos fiscals des de finals del 2013.