Economia 22/04/2013

De Guindos preveu que el PIB caurà fins a l'1,5% aquest any

El ministre d'Economia triplica, en una entrevista a 'The Wall Street Journal', l'anterior previsió del govern espanyol, i situa la caiguda de l'economia en la línia de les previsions de l'FMI i la CE

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, ha admès en una entrevista publicada a 'The Wall Street Journal' aquest dilluns que l'economia espanyola pot caure fins a un 1,5% aquest any, tres vegades més que les actuals previsions de l'executiu de Mariano Rajoy –tot i que ja se'n va anunciar una revisió, sense concretar-ne xifres–.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La nova previsió del ministre va en la línia del que preveuen els organismes internacionals, com la Comissió Europea (CE) i el Fons Monetari Internacional (FMI). Aquest últim organisme va actualitzar fa una setmana les previsions i va pronosticar una caiguda del PIB el 2013 de fins a l'1,6%, encara una dècima més que les previsions més pessimistes del ministre.

El govern espanyol, que aquest divendres aprovarà un paquet de reformes i retallades per aconseguir contenir el dèficit, ho acompanyarà previsiblement d'un quadre macroeconòmic actualitzat, a l'espera que la CE anunciï si finalment dóna més marge per reduir el desequlibri econòmic.

stats