Economia 20/03/2013

El govern espanyol rectificarà a la baixa les seves previsions econòmiques

Pronostica per a aquest any una caiguda del PIB del 0,5%, quan la majoria d'analistes estimen que serà a l'entorn de l'1,4%, la mateixa xifra amb què va caure l'economia el 2012

Joan Faus
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha donat gairebé per fet aquest dimecres que l'executiu canviarà les seves previsions econòmiques per a aquest any. En resposta a una pregunta del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en la sessió de control al Congrés de Diputats, Rajoy no ha entrat en detalls, però ha donat a entendre que seria una revisió a la baixa, perquè ha dit que seria "igual" a la que han fet l'FMI i la Comissió Europea. Fonts d'Hisenda han aclarit més tard que la revisió del PIB del 2013 serà segur a la baixa, però que la del 2014 pot ser a l'alça.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El juny passat el govern espanyol va modificar per últim cop les seves previsions econòmiques. Pronostica per a aquest any una caiguda del PIB del 0,5, quan la majoria d'analistes estimen que serà a l'entorn de l'1,4%, la mateixa xifra amb què va caure l'economia el 2012. Per al 2014 preveu una alça de l'1,2%.

Més tard, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, també ha insinuat que les previsions es rectificarien a la baixa, ja que, ha dit, han de ser "molt conservadores" i es tindran en compte els "plantejaments" de la Comissió Europea, que precisament pronostiquen una caiguda més significativa que el govern de Rajoy de l'economia espanyola.

stats