Vehicle elètric

Ford renuncia per segona vegada a les ajudes per al vehicle elèctric

La companyia deixa perdre 37,6 milions d'euros que el govern espanyol ja li havia concedit

2 min
Diversos vehicles en la cadena de muntatge de la planta valenciana de Ford situada a la localitat d'Almussafes.

ValènciaNou pas enrere de Ford, que, tal com ja va fer el 2022, ha tornat a renunciar a les ajudes del govern espanyol per a la fabricació del vehicle elèctric. Així ho ha explicat la companyia, que aquest dilluns ha informat el ministeri d'Indústria que deixarà perdre els 37,6 milions d'euros que l'executiu estatal li havia concedit en la segona convocatòria d'ajudes del projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica del vehicle elèctric i connectat (PERTE VEC). Des de l'empresa han justificat la decisió amb l'escassa demanda de vehicles elèctrics i la competència dels fabricants asiàtics.

Es tracta de la segona vegada que Ford manifesta aquests dubtes, ja que ara fa dos anys la companyia de l'oval ja va renunciar a unes ajudes de 106 milions per al mateix objectiu. Mesos després, l'empresa corregia la decisió presentant-se a la segona convocatòria d'ajudes de l'executiu de Pedro Sánchez, de la qual ara també ha desistit.

La renúncia de Ford era esperada després que la setmana passada la companyia anunciés que la planta d'Almussafes a partir del 2027 produirà un cotxe "multienergia", és a dir un híbrid, i no un elèctric com estava previst. Cal recordar que la fàbrica valenciana va ser triada el 2022 per acollir la producció dels nous vehicles elèctrics de Ford a Europa. En aquella aposta van ser claus el pacte de contenció salarial, una flexibilitat horària, l'ampliació de la jornada i la reducció de la plantilla de 1.144 empleats.

Una altra prova que els dubtes de Ford no són nous és que el novembre passat la companyia ja va indicar que estudiava fer un "canvi de pas" i ajornava les decisions sobre les inversions necessàries per fabricar els nous vehicles elèctrics.

stats