Formació

Elisava fa el salt a Madrid, on oferirà estudis per a emprenedors d'indústries creatives

L'escola d'enginyeria i disseny oferirà a Acid House Madrid estudis de màster

2 min
Imatge d'una sessió a l'Acid House Barcelona

BarcelonaLes grans escoles de negoci de Barcelona, Iese i Esade, ja fa temps que van fer el salt a Madrid, on tenen campus propis per oferir els seus estudis. Ara se suma a aquesta tendència l'escola d'enginyeria i disseny Elisava, que començarà els seus cursos a la capital de l'Estat a partir de la tardor. Per començar el seu aterratge a Madrid, Elisava, juntament amb Acid House Madrid, han fet una inversió d'1,5 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'oferta consistirà en estudis per a emprenedors de les indústries creatives. Segons els responsables de l'escola barcelonina, hi ha una demanda latent de professionals de l'àmbit de l'economia creativa per part de companyies i consultores. Per això, Elisava s'ha fixat com a objectiu ser pionera a oferir formació en un camp fins ara inexplorat a Espanya: la confluència del disseny i la creativitat amb els negocis, tal com es fa amb models educatius similars que ja funcionen amb èxit en certes universitats de referència en reinvenció pedagògica ubicades a Dinamarca, Suècia i els Estats Units.

Segons Javier Peña, director general d'Elisava, l'staff per posar en marxa els estudis a Madrid "ja està preparat". Uns estudis que s'impartiran amb un professorat propi. Peña assegura que des d'Elisava es treballa en la deslocalització i expansió del seu projecte i "Madrid ha de ser el primer pas". La capital espanyola, explica, "per la seva massa crítica és ideal" per a aquesta expansió, que està previst que continuï en un futur a altres places de l'Estat i fins i tot a l'estranger.

Oferta inicial

L'oferta inicial és de quatre màsters propis universitaris (Elisava està federada a la UVIC-UCC i pot impartir aquest tipus d'estudis) i Peña creu que a la tardor, per la demanda que han tingut, tiraran endavant. De moment, explica, ja s'estan acabant de preparar les instal·lacions posant-hi el mobiliari, i està segur que d'aquí dos anys ja farà falta un nou edifici.

La seu de la nova universitat serà a Acid House Madrid, al barri de Legazpi, a uns metres del Centre de Creació Contemporània Matadero. Els primers cursos ja tenen les inscripcions obertes i es començaran a impartir al mes d'octubre. En espanyol i anglès i en format presencial i semipresencial, els màsters amb què s'iniciaran seran beyond branding, investigació per al disseny i la innovació, strategic design i creativity and design leadership. La inversió inicial la faran els actors implicats, és a dir, Elisava i Acid House, i atén principalment infraestructura, el disseny de programes formatius i el professorat.

stats