Societat 03/11/2020

Elisava passa a ser la Facultat de Disseny de la Universitat de Vic

L'escola barcelonina, fins ara centre adscrit, s'incorporarà als òrgans de govern de la universitat

Eugènia Cardona
2 min
Alumnes d'Elisava en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'Escola de Disseny i Enginyeria de Barcelona, Elisava, serà a partir d'ara la Facultat de Disseny de la Universitat de Vic. L'acord entre totes dues institucions converteix l'escola barcelonina en un centre de ple dret de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i li dona accés als òrgans de govern de la institució. La integració permetrà que les titulacions d'Elisava s'imparteixin com a titulacions de la UVic el curs vinent, el 2021-2022.

L'acord entre la Fundació Universitària Balmes, entitat privada de la UVic-UCC, i la Fundació Privada Elisava suposa "un creixement i enriquiment qualitatiu del projecte de la UVic", ha dit l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, durant l'acte de signatura de l'acord aquesta tarda al Palau Robert de Barcelona presidida pel conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. "L'objectiu és crear sinergies amb altres entitats per potenciar el servei públic de la universitat i esdevenir encara més un factor d'equilibri territorial a Catalunya", ha afegit.

El president de la Fundació Elisava, Ramon Benedito, ha celebrat l'entesa que permet "la coparticipació en el desenvolupament i la configuració del futur" de la institució. Ha remarcat també les qualitats que sumarà al projecte l'escola que presideix: "Elisava aportarà la seva visió transversal i multidisciplinària del disseny entès com una disciplina àmplia amb impacte clau en la formació, la investigació i la definició del present i el futur que volem com a societat".

El rector de la UVic, Josep Eladi Baños, ha celebrat el creixement de "l'estructura federada" de la universitat. L'annexió d'Elisava se suma a les de la Fundació d'Estudis Superiors de la Salut (FESS) el 2016 com a Facultat de Medicina i, dos anys abans, l'acord amb la Fundació Universitària del Bages.

Es preveu que cada una de les entitats federades mantingui la gestió dels seus centres i els recursos humans, tecnològics i patrimonials corresponents, així com la independència jurídica.

stats