Economia 05/03/2013

Homs demana al FROB que es mantinguin "les arrels catalanes" de CatalunyaCaixa

El portaveu del Govern ha lamentat que l'entitat estigui en mans del Frob però assegura entendre que no es vulgui "malvendre" l'entitat

Efe
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha demanat avui al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) que mantingui "les arrels catalanes" de CatalunyaCaixa, ara que el Govern la seguirà gestionant un cop suspesa la seva venda per falta de bones ofertes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El FROB va anunciar ahir que suspenia novament el procés de venda de la nacionalitzada CatalunyaBanc, com ja va fer al juny de 2012, després de comprovar que les ofertes presentades per les entitats interessades -Santander, BBVA, Popular i Sabadell- quedaven lluny dels 900 milions d'euros que pretenia obtenir el Govern amb aquesta subhasta.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Homs ha assenyalat que CatalunyaCaixa "lamentablement" està en mans del FROB, encara que ha entès que aquest organisme hagi optat per cancel·lar l'operació de venda per no "malvendre" l'entitat.

Homs no ha volgut entrar a valorar la nova situació que s'obre ara per a CatalunyaCaixa, que continuarà en mans públiques, encara que sí que ha reclamat al FROB que "mantingui clarament les arrels catalanes" de l'entitat.

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha dit avui a Brussel·les que CatalunyaCaixa no es podia malvendre a causa de la seva extrema solvència, després de la injecció de més de 9.000 milions d'ajuda europea, i ha comentat que en els pròxims trimestres el Govern "maximitzarà" el seu valor d'acord amb les opcions que té obertes el FROB.

L'organisme públic ha destacat que gràcies a la recapitalització, CatalunyaCaixa manté ara uns nivells folgats de solvència i disposa d'un pla de negoci que li permet operar amb "absoluta normalitat amb els seus dipositants i clients"

stats