Publicitat
Publicitat

La Generalitat privatitzarà fins a un 90% de l'ICF Equipaments

S'obtindran entre 400 i 700 milions d'euros i es destinaran a fons del Govern

El conseller d'Economia , Andreu Mas-Colell, privatitzarà la firma ICF Equipaments, titular de 350 edificis públics, de la qual es podria arribar a vendre fins al 90% del capital per aconseguir més fons. Així ho publica avui divendres el Diari Oficial de la Generalitat, que preveu una forquilla de venda que podria anar del 51% al 90% d'ICF Equipaments.

Si la venda es fa pel 51% arribarà als 400 milions, dels quals 350 són crèdits concedits per a la construcció d'aquests immobles, però la quantitat arribaria a 700 milions si arriba al 90%. Amb l'operació, la Generalitat busca reduir el gran endeutament i aconseguir ingressos atípics amb els quals seguir reduint el dèficit, que al seu últim exercici no va complir amb els objectius marcats pel govern espanyol.

ICF Equipaments va ser creada el 2004 pel tripartit com una filial de l'Institut Català de Finances (ICF), equivalent a l'ICO espanyol, per finançar edificis de serveis sense que computés com a deute públic català, cosa que ara ja no es pot fer amb l'actual normativa.

Més continguts de