Inditex guanya 668 milions d'euros al primer trimestre, un 2% més

Els tipus de canvi frenen la millora dels beneficis del grup tèxtil

Inditex, el gegant tèxtil gallec, va guanyar en el seu primer trimestre fiscal (entre febrer i abril) 668 milions d'euros, un 2% més. Aquesta evolució va ser similar a la de les vendes, que va ascendir a 5.654 milions d'euros. Només els tipus de canvi van espatllar els resultats dels tres primers mesos de l'actual exercici fiscal. La companyia controlada per Amancio Ortega considera que amb tipus de canvi constant els ingressos haurien millorat un 7%.

Amb les noves obertures realitzades, les diferents cadenes d'Inditex (Zara, Bershka i Massimo Dutti, entre d'altres) ja compten amb 7.448 botigues en un total de 96 països. "La força del model integrat per botigues físiques i online,  impulsat per la constant inversió, permet assolir aquestes sòlides quotes de creixement i la consegüent generació de treball", ha destacat la cadena de distribució.

El resultat brut va ascendir fins a 3.328 milions d'euros, un 3% més. La despesa operativa va créixer un 3%. La companyia té una caixa per fer inversions de 4.915 milions d'euros, mentre que el seu endeutament és de 6.100 milions d'euros, 400 milions més que un anys abans.

Més continguts de