L'exfutbolista Roberto Carlos, entre els milers d'atrapats de Banco Madrid

A tancament de 2014, la filial de Banca Privada d'Andorra (BPA) tenia 15.000 clients amb 695 milions d'euros dipositats

Banco Madrid ha deixat atrapats milers de clients aquest dilluns, deprés que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) hagi decretat el  corralito per als seus inversors. A finals de 2014, la filial espanyola de Banca Privada d'Andorra (BPA), comptava amb uns 15.000 clients que hi tenien més de 695 milions dipositats. La quantitat atresorada actualment no es coneix encara a causa de la fugida de molts dels seus inversors després de la intervenció.

Entre els clients que s'han vist atrapats pel bloqueig hi ha l'exfutbolista del Reial Madrid, Roberto Carlosm que hi tenia una sicav amb un patrimoni de 2,8 milions d'euros a finals de 2014. També hi havia l'inversor indi Ram Bhavnani,considerat la persona mes rica de les Canàries, amb 11,4 milions dipositats. 

Per a tots aquests inversors hi ha diverses opcions. D'una banda, si la gestora de Banco Madrid fos declarada en concurs de creditors, s'activaria la garantia del Fogain, que permetria recuperar igualment un màxim de 100.000 euros. De l'altra, a través d'una subhasta ràpida s'escolliria un altre banc que es faci càrrec de la gestió dels fons d'inversió i sicavs de l'entitat. 

El BPA compta amb uns 78.000 clients, el patrimoni dels quals supera els 3.000 milions a través de més d'un centenar de fons, segons dades d'Inverco.

Tot i això,  el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha insistit avui que Banc Madrid no suposa cap risc per a la banca espanyola i que "no té absolutament res a veure amb les intervencions que des de l'inici de la crisi, per desgràcia, vam haver de realitzar". Es tracta d'un cas "molt específic i molt concret" que afecta una entitat petita, ha afegit.