Publicitat
Publicitat

Moody's avala la reforma financera i la nacionalització de Bankia

L'agència de ràting considera, no obstant, que encara queden "incerteses" al voltant del sector financer espanyol

L'agència Moody's ha considerat avui que la reforma financera aprovada aquest divendres pel govern espanyol i la nacionalització de BFA són accions "positives", però encara deixen moltes entitats i els seus creditors "vulnerables" al creixement dels préstecs problemàtics.

Moody's ha fet aquesta precisió en un informe, després que la setmana passada l'executiu aprovés la seva segona reforma financera que exigeix a les entitats, més provisions immobiliàries, i que es conegués que l'Estat nacionalitzarà Banc Financer i d'Estalvi (BFA), la matriu de Bankia.

En aquest sentit, l'agència ha indicat que aquestes accions confirmen la disponibilitat que hi ha per oferir a les entitats suport públic, encara que la quantitat i la forma d'ajuda són "incertes".

"Això probablement augmentarà la càrrega del deute públic, ja elevada d'Espanya", ha dit l'agència, que preveu que superi el 90% de PIB el 2014, gairebé el triple que el 36% registrat el 2007.

Finalment, l'agència ha destacat que el govern hagi encarregat a dues entitats "independents" l'avaluació dels actius dels bancs del país, cosa que, segons la seva opinió, ajudarà a augmentar la transparència de la qualitat d'aquests actius.

No obstant això, també preveu que s'"accelerarà el reconeixement de pèrdues dels bancs".

Més continguts de