Economia 28/01/2013

Nissan alerta que la proposta de CCOO i UGT "arriba tard"

Un portaveu de la companyia assegura que el cotxe que ha de crear 1.000 llocs de treball "no és a Barcelona"

Efe
2 min
La línia de producció dels totterrenys Nissan Pathfinder i Navara a la Zona Franca.

BarcelonaLa direcció de Nissan ha advertit aquest dilluns que la proposta que han aprovat aquest cap de setmana els afiliats de CCOO i la UGT per desbloquejar la negociació amb la companyia i optar així a la fabricació d'un turisme nou "arriba tard".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, els sindicats han deixat aquest migdia a la seu del departament d'Ocupació –que actua de mitjancer per reconduir converses– el document avalat pels afiliats, i confien que el Govern la farà arribar a l'empresa i convocarà una reunió aviat.

Dissabte passat, els treballadors de la planta de Nissan a Barcelona afiliats a aquests dos sindicats van acceptar la proposta de reducció de costos laborals elaborada per CCOO i la UGT per presentar a la direcció de la multinacional i recuperar l'opció de fabricar un model nou en aquesta planta.

Un portaveu de Nissan, no obstant això, ha refredat avui les expectatives que ha obert aquest acord sobre la possibilitat que la planta de Nissan a Barcelona s'adjudiqui la producció d'un turisme, fet que comportaria una inversió de 130 milions d'euros i la creació d'un miler de llocs de treball directes.

La companyia assegura que ara per ara "el cotxe no és a Barcelona" i que l'adjudicació depèn del comitè de decisió de la multinacional, que té la seu central al Japó.

Nissan adverteix que només signarà un acord amb la UGT i CCOO si el seu plantejament s'"alinea" amb el que ja van signar la setmana passada la direcció i SIGEN-USOC, el sindicat majoritari a la planta de Barcelona.

El mateix portaveu subratlla que "el temps s'acaba i que cada dia que passa és un dia més que perdem. Sentim que la proposta arriba tard".

Si la conselleria d'Empresa i Ocupació considera que aquesta proposta va en la direcció de la pactada per Nissan i SIGEN-USOC, podria tornar a convocar les parts per intentar segellar el pla de competitivitat de la planta catalana, en la que seria l'última possibilitat de licitar per la producció d'un nou model.

Si això no passa, l'empresa ja ha advertit que la planta barcelonina s'enfronta "a un escenari de mort lenta".

Malgrat les dificultats de la negociació, el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, s'ha mostrat avui confiat que la fàbrica de Nissan a Barcelona aconseguirà l'adjudicació del nou vehicle que està en competició després de "la bona notícia" de l'assemblea de treballadors de dissabte que va apostar per reobrir la negociació.

Soria ha subratllat que l'adjudicació d'aquest nou model per a la planta barcelonina seria "bona per a Barcelona, per a Catalunya i per a Espanya".

stats