Economia 26/01/2013

Els treballadors de Nissan aproven per àmplia majoria la proposta de CCOO i la UGT

Els dos sindicats han celebrat una assemblea aquest migdia. Dilluns presentaran la proposta a la Generalitat i esperen tornar a negogiar amb l'empresa

Ara
1 min
Assemblea de treballadors de CCOO i la UGT aquest dissabte. ANDREU DALMAU / EFE

BarcelonaEls treballadors de Nissan afiliats a la UGT i CCOO han aprovat aquest migdia la proposta d'aquests dos sindicats d'acord amb l'empresa per millorar la competitivitat de la fàbrica de la Zona Franca i aconseguir l'assignació del nou turisme de la marca. Ambdós sindicats presentaran dilluns la proposta al departament d'Empresa i Ocupació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La proposta ha estat aprovada en una assemblea a la qual han assistit més de 800 empleats i amb només nou vots en contra. La votació s'ha fet després que els secretaris generals de CCOO, Joan Carles Gallego, i la UGT, Josep Maria Àlvarez, demanessin el vot favorable a la seva proposta per reobrir les negociacions amb l'empresa.

Després que es trenquessin les negociacions, Nissan va afirmar que el turisme no es fabricaria a Barcelona. USOC, primer sindicat a Nissan però que no té majoria absoluta, va firmar l'acord a posteriori, i la UGT i CCOO van modificar-lo per presentar una proposta pròpia. Ara esperen que la direcció de la multinacional s'avingui a reprendre les negociacions.

stats