Panrico i els sindicats pacten l'acomiadament de 745 treballadors

Uns 200 seran a la fàbrica de Santa Perpetua de Mogoda. L'acord també contempla una rebaixa salarial de fins al 18% −21% a la fàbrica catalana− per a la resta de la plantilla

La direcció de Panrico i els sindicats han assolit aquesta matinada un acord sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que contempla l'acomiadament de 745 treballadors −uns 200 a la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental)− i una rebaixa salarial de fins al 18% per a la resta la plantilla.

La taula negociadora ha elevat a acord el preacord al qual van arribar les dues parts la setmana passada −el segon de la negociació− i que la plantilla de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda va rebutjar en assemblea dissabte passat, dia 23, segons han explicat a Efe fonts coneixedores de l'última reunió.

Respecte de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda, per als empleats que es quedin a l'empresa −amb sous més alts que les altres fàbriques− el salari es reduirà entre un 20% i un 21%, xifra superior a la mitjana de l'Estat, ja que la reducció serà del 18% de mitjana.

Dels aproximadament 200 treballadors, 154 pertanyen a l'àrea industrial i la resta, al personal tècnic i directiu. CCOO no ha subscrit l'acord i ha anunciat que l'impugnarà.