SISTEMA FINANCER

La Caixa va presentar dijous els seus plans de bancarització

El Rei rep a la Zarzuela a Isidre Fainé

La trobada entre el monarca i el president de La Caixa i la CECA es produeix després que el govern espanyol hagi anunciat que incrementarà les exigències de solvència al sector financer


El rei Joan Carles I ha rebut aquest matí al president de La Caixa, Isidre Fainé, que és també el president de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA). El monarca ha obtingut, per tant, informació de primera mà sobre la reordenació del sistema de caixes, que s'enfronta en els darrers temps a un procés de bancarització.

La trobada es produeix després que el govern espanyol anunciés la setmana passada els seus plans d'elevar les exigències de solvència que aplicarà al sector financer. L'Executiu farà obligatori que el capital bàsic dels bancs cotitzats superi el 8%. En el cas de les caixes, l'exigència s'elevarà encara més amunt, entre el 9% i el 10%, segons va desvetllar la vicepresidenta Elena Salgado.

La reunió entre el Rei i Fainé també es produeix just després que La Caixa donés a conèixer els seus plans per traslladar el seu negoci financer a un banc cotitzat.


Més continguts de