EMPRESARIS

Les vicepresidències poden ampliar-se a 12 segons els estatuts

El desacord amb Rosell porta Abad a excloure's com a vicepresident de Foment del Treball

El president de Cecot, màxim aspirant a rellevar Rosell, es queda sense possibilitats de presidir la patronal

La successió de Joan Rosell al capdavant de la patronal Foment del Treball va topar ahir amb el desacord entre l'actual president i el que fins ara ha estat el nom més repetit per rellevar-lo, el del president de Cecot, Antoni Abad.

La constitució de la nova junta directiva de la patronal va sorprendre en no designar Abad entre els deu vicepresidents de l'organització. Fonts properes a la patronal han assegurat a l'ARA que va ser el mateix Abad qui es va "autoexcloure" per la manca d'acord amb Rosell. L'empresari tampoc figura al comitè executiu, on sí que havia tingut un lloc en el darrer mandat.

Les mateixes fonts han afegit que el desacord amb Rosell sobre el paper que Abad ha de jugar en el futur de la patronal catalana va fer que es quedés fora de la cúpula. "Potser ell esperava més joc a la patronal i no l'ha trobat", han afegit les mateixes fonts.

Quan el líder de Cecot va donar suport a Rosell a les eleccions de Foment a l'octubre ja va apuntar-se a un acord que potser ara no s'ha vist satisfet.

Sí que figuren entre els vicepresidents d'altres empresaris amb possibilitats de rellevar Rosell, com el president de Fepime, Eusebi Cima, i també Josep Manuel Basáñez, que, com que és el vicepresident de més edat, seria l'encarregat d'assumir la presidència davant la manca d'acord.

No obstant això, els estatuts de Foment del Treball permeten el nomenament de fins a dotze vicepresidències, la qual cosa encara obre la porta a sumar nous noms a la cursa per prendre el relleu de Rosell, ja que només un vicepresident pot assumir el lideratge de la patronal catalana.

Més continguts de