PAGA EXTRA

Els treballadors d'una empresa pública de Madrid cobraran la paga extra de Nadal, segons el TSJM

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) condemna una empresa pública a pagar la part meritada de la paga extraordinària de desembre als seus treballadors pel suposat incompliment del conveni col·lectiu

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha reconegut aquest dimarts, a través d'una sentència judicial, el dret dels treballadors de l'Agència d'Informàtica i Comunicacions de la Comunitat de Madrid a percebre la paga extra de Nadal que va vetar l'entrada en vigor del reial decret llei 20/2012.

La sentència del TSJM dóna la raó de manera parcial als sindicats que van presentar una demanda contra l'Agència pel suposat incompliment del conveni col·lectiu en relació amb la paga extraordinària de Nadal .

Aquesta és la primera sentència que reconeix que una empresa pública haurà de pagar als seus treballadors públics la paga extra del mes de desembre, després que diferents sindicats de la funció pública portessin mesos reclamant-ho. A banda de la resolució d'avui, n'hi ha d'altres que estan en procés de tràmit.

La UGT, a través d'un comunicat, denuncia que "l'eliminació de pagues extraordinàries i les reduccions salarials concatenades pels treballadors i treballadores públics no s'ajusten a dret i vulneren el dret de negociació col·lectiva".

L'Agència d'Informàtica i Comunicacions de la Comunitat de Madrid , que ha de pagar ara a aproximadament 649 treballadors la part corresponent als 14 dies meritats , pot interposar un recurs contra la sentència davant el TSJM .