Publicitat
Publicitat

ENERGIA

El Govern estudia la postura a seguir

El TSJC suspèn cautelarment el mapa eòlic de Catalunya

Dues organitzacions ecologistes havien demanat la suspensió de la delimitació de les ZDP


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès temporalment l'acord de la Generalitat que determina les zones de desenvolupament prioritari (ZDP ) de l'energia eòlica a Catalunya, una paralització que havien sol·licitat dues organitzacions ecologistes.

L'associació Respectem l'Albera (ARA) i la Institució alt empordanesa per a la Defensa i l'Estudi de la Natura (IAEDEN) havien reclamat al TSJC la suspensió del "mapa eòlic" català per entendre que aquest s'havia aprovat sense el preceptiu informe d'avaluació ambiental estratègic.

En aquest sentit, l'acte estima que la definició de les ZDP mereix la "deguda subjecció a la tan sentida avaluació ambiental estratègica".

El Govern català va donar llum verda el mes de juny passat a aquest mapa eòlic que afectarà a 37 municipis i 10 comarques, amb 769 megawatts de potència i amb l'objectiu d'assolir els 3.500 megawatts el 2015.

A més de l'Alt Empordà, les altres comarques en les quals estava prevista la construcció d'aquests parcs eòlics, amb una capacitat d'entre cinc i deu megawatts, són la Segarra, Conca de Barberà, Alt Penedès, Alt Camp, Ribera d'Ebre, Baix Camp, Segrià, Terra Alta i Anoia.

Segons les organitzacions ecologistes, l'acte comporta en la pràctica que s'aturin les concessions de les empreses que estaven desenvolupant els parcs.

L'aliança entre Gas Natural Fenosa i Alstom Wind (antiga Ecotècnia) va ser la principal adjudicatària del concurs de les ZDP.

Fonts del Govern han explicat que han rebut avui la notificació judicial i que l'assumpte "està en mans dels advocats" de la Generalitat.

"Una vegada més hem estat les entitats del territori les que hem hagut de lluitar i gastar el nostre temps i diners per defensar la comarca", apunten els responsables del IAEDEN a la seva pàgina web, en la qual han penjat la resolució de l'acte, informa Efe.

En aquest sentit, l'organització ecologista afirma que l'anterior equip de la conselleria de Medi Ambient i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà "hauran de començar a donar una explicació sobre el tema".

Etiquetes

Més continguts de