Economia 26/08/2013

Telefónica aconsegueix el suport d'América Móvil per a l'adquisició d'E-Plus a KPN

L'operació costarà un total de 4.140 milions d'euros a la companyia espanyola

Europa Press
2 min

MadridEl consell d'administració de Telefónica ha aprovat un acord amb la mexicana América Móvil, accionista de referència de KPM amb el 29,77% de les accions, pel qual la companyia nord-americana es compromet a donar suport a la compra per part del grup espanyol de l'operadora de mòbils alemanya E-Plus, propietat de KPN.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat aquest dilluns la companyia que presideix César Alierta, aquesta operació, subjecta a les autoritzacions reguladores pertinents i a l'aprovació dels accionistes tant de KPN com de Telefónica Deutschland, tindrà com a resultat la creació d'un nou líder al mercat mòbil alemany, amb 43 milions de clients, una quota combinada de mercat del 38% i uns ingressos conjunts de 8.600 milions d'euros.

L'acord tancat entre Telefónica i América Móvil facilita que el pròxim 2 d'octubre la Junta General Extraordinària de KPN, que ha recomanat als seus accionistes el vot favorable a l'operació, doni la seva aprovació a la transacció.

Així, en virtut del pacte aconseguit entre la mexicana i l'espanyola, América Móvil, propietat del multimilionari mexicà Carlos Slim, es compromet a votar favorablement l'operació, que té la recomanació positiva del consell de la companyia holandesa.

Després de l'acord, la transacció es manté invariable en la seva primera fase, en què està previst que Telefónica Deutschland compri a KPN el 100% d'E-Plus mitjançant una ampliació de capital en efectiu de 3.700 milions d'euros més una participació del 24,9% a l'entitat resultant. En l'ampliació, Telefónica cobrirà els 2.840 milions d'euros corresponents al seu actual 76,8%.

En una segona fase, ja integrada E-Plus en el capital de Telefónica Deutschland, Telefónica comprarà a KPN, per 1.300 milions d'euros, el 4,4% de la companyia resultant, fins arribar a un percentatge d'accions del 62,1%, mentre que KPN mantindrà el 20,5% −respecte del 17,6% previst inicialment− i la resta de les accions seran capital flotant.

Dins aquest preu, Telefónica alhora es garanteix una opció de compra de fins al 2,9% addicional de Telefónica Deutschland que li permetrà arribar a una posició final del 65% en la companyia.

El cost total en caixa per a Telefónica es manté en 4.140 milions d'euros, sense incloure l'exercici de l'opció.

La transacció comporta unes sinergies estimades d'entre 5.000 i 5.500 milions d'euros i, segons la companyia de César Alierta, convertirà Telefónica en el segon operador d'Europa.

stats