Economia 13/10/2017

Brussel·les confirma el vistiplau de l’opa d’Atlantia sobre Abertis

La fusió donarà lloc a la concessionària d'autopistes més gran del món

Laia Forès
1 min
La Comissió Europea no veu problemes de competència en la fusió d'Abertis i Atlantia.

Brussel·lesHo va avançar dijous la comissària europea de Competència, Margrethe Vestager, en una conversa informal amb periodistes i aquest divendres ho ha confirmat oficialment la Comissió Europea: Brussel·les no posa cap condició a l’oferta pública d’adquisició (opa) de la italiana Atlantia sobre la concessionària d’autopistes espanyola Abertis. L’operació donarà lloc a la concessionària d’autopistes més gran del món.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L’executiu comunitari considera que la fusió de les dues empreses no suposa cap obstacle a la “competència efectiva” als mercats on operen les dues companyies, la gestió de concessió d’autopistes de peatges, la prestació de serveis de peatge electrònic i els equips de sistemes de transport intel·ligent.

Brussel·les assegura que aquests mercats tenen grans competidors i que hi ha un “solapament geogràfic limitat” atès que Abertis gestiona peatges sobretot a Espanya i França, mentre que Atlantia opera bàsicament a Itàlia, tot i que també té una part de negoci a Polònia. A Itàlia, la companyia espanyola també hi opera, però té una quota de mercat molt baixa.

“Podem aprovar l’operació perquè la nostra anàlisi en virtut de les normes europees en matèria de control de concentracions ha arribat a la conclusió que els mercats europeus de les concessions d’autopistes seguiran estant subjectes a la competència”, assenyala Vestager en un comunicat. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ja va donar dilluns el seu aval a l’operació.

stats