Economia 25/04/2018

Abertis guanya 182 milions d'euros el primer trimestre, un 41% més

Són els últims resultats de la companyia abans que es resolgui l'opa d'ACS i Atlantia

Ara
1 min
Abertis i Waze s'alien per millorar la seguretat viària

BarcelonaAbertis va guanyar 182 milions d'euros el primer trimestre del 2018, un 41% més que el mateix període de l'any anterior, encara que en termes comparables el benefici va augmentar un 18%, a l'espera que es resolgui l'opa conjunta llançada per ACS i Atlantia, a través de Hochtief, per valor de 18.181 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat avui el grup d'infraestructures a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), els ingressos van arribar als 1.231 milions, un 1% més, i el resultat abans d'interessos, d'impostos i altres, l'ebitda, es va situar en 780 milions, amb un creixement del 3%.

Entre gener i març, el trànsit va seguir creixent en tots els mercats del grup, especialment a Espanya, on va augmentar un 6,1%. Tot i això, la concessionària ha explicat que França es consolida com el mercat més important per a Abertis, amb una aportació del 34% al resultat. La segueix Espanya, amb el 27%, mentre que Xile se situa en tercera posició amb el 15% del total.

Durant el primer trimestre de l'any les inversions de la companyia van augmentar fins als 145 milions d'euros, 132 dels quals es van destinar a creixement, concretament a millorar la xarxa al Brasil, Xile i França. En el cas del creixement inorgànic destaca la compra d'una participació addicional del 6% a A4 Holding, per valor de 33 milions. Això ha fet que ara el grup ja en controli el 90%.

stats