EMPRESA
Economia 22/03/2012

ACC1Ó impulsa Voctro Labs, que comercialitzarà tecnologies de processament de la veu

L'empresa ha desenvolupat la versió hispana del software Vocaloid, que compta amb un gran èxit al Japó

Laura Montaner
1 min

BarcelonaACC1Ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana del Departament d'Empresa i Ocupació, ha impulsat la creació de Voctro Labs, una empresa sorgida del Grup de Teconologia Musical (MTG) de la Universitat Pompeu Fabra que té l'objectiu de comercialitzar tecnologies avançades de processament de la veu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Voctro Labs s'encarrega de comercialitzar cantants virtuals per Vocaloid, un software que permet als usuaris crear la part vocal d'una cançó, aportant la lletra i la melodia, per tal que la interpreti un cantant virtual.

Desenvolupat des de l'any 2003 per membres de l'equip promotor de Voctro Labs a través d'un projecte de recerca amb l'empresa japonesa Yamaha, Vocaloid ja compta amb un gran èxit al Japó, on el mercat de veus virtuals ha experimentat un gran creixement degut a les xarxes socials, on els usuaris comparteixen les seves composicions.

Aprofitant aquest èxit, Voctro Labs ha desenvolupat la versió hispana del software amb l'objectiu d'obrir-se al mercat llatinoamericà.

stats