SINITRALITAT LABORAL
Economia 25/07/2011

Els accidents de treball deixen 57 víctimes mortals fins al juny

El nombre de morts per accident a la feina creix un 26%, segons CCOO, que demana a Inspecció més vigilància per evitar que les empreses "relaxin" la prevenció

Redacció
1 min

BarcelonaLa sinistralitat laboral ha tornat a repuntar en el primer semestre de l'any, amb 57 treballadors morts a Catalunya, segons les dades de CCOO. D'aquestes víctimes, n'hi va haver 38 que van morir mentre exercien la seva feina i 19 que van ser víctimes d'accidents mentre anaven a la feina o tornaven cap a casa (accidents in itinere).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les dades reflecteixen un increment del 26% en la sinistralitat mortal a la feina entre el gener i el juny en comparació amb l'any passat. El sindicat ha advertit que el drama obliga l'administració a incrementar la tasca de vigilància perquè les empreses no relaxin les tasques de prevenció d'accidents.

Segons CCOO, les taxes de mortalitat a la feina són encara més preocupants si es té en compte el context de crisi, en què ha minvat el nombre de persones que treballen sense que els accidents mortals hagin disminuït.

El sindicat també recull en les seves xifres l'augment de l'1,28% del nombre d'accidents de treball sense baixa i assegura que això és fruit de la pressió dels empresaris sobre els treballadors, que duu afegida una ocultació o subocultació dels sinistres a l'àmbit laboral.

stats