Economia 14/05/2018

ACS i Atlantia no arriben a controlar el 90% del capital social d'Abertis després de l'opa

Es queden amb el 85% i hauran de convèncer la resta d'accionistes per excloure Abertis de la borsa

Ara
2 min
Els directius d'ACS, Atlantia i Hotchief en la roda de premsa convocada per anunciar l'acord per quedar-se amb Abertis.

MadridFlorentino Pérez (ACS) i Giovanni Castellucci (Atlantia) han aconseguit el control del 78,79% del capital social d'Abertis després de l'oferta pública d'adquisició que van anunciar de manera conjunta. Tal com han informat avui a la CNMV, l'oferta del grup del president del Reial Madrid i de la companyia italiana ha sigut acceptada per 780,31 milions de títols del grup de concessions, un volum d'acceptació que equival al 78,79% del capital social d'Abertits, un 85,6% un cop s'hagi descomptat l'autocartera. Per tant, ACS i Atlantia no han arribat al 90% d'acceptació que es necessita per activar el procés de compravenda forçosa i excloure ràpidament Abertis de la compra després d'aconseguir-ne tot el control.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

És a dir, l'operació final s'allargarà previsiblement més enllà dels 30 dies habituals que es triga a excloure una empresa de borsa després d'una opa, perquè els nous propietaris d'Abertis han de convèncer els accionistes que no han venut els seus títols. Per tant, previsiblement hauran d'elevar l'oferta per convèncer els accionistes que falten, i els caldrà gastar-se més diners. Haurien necessitat aconseguir un 82% d'acceptació descomptant autocartera per controlar-ne el 90%. Tot i això, l'opa s'ha tancat amb èxit perquè la condició era aconseguir una acceptació del 50% més una acció del grup.

L'opa conjunta que van presentar ACS i Atlantia com una solució salomònica perquè el principal gestor d'infraestructures de l'Estat no quedés en mans exclusivament estrangeres va valorar Abertis en uns 18.200 milions d'euros, un preu que es va fixar després que cadascuna d'ella presentés (primer Atlantia) la seva pròpia oferta. Finalment, però, es va optar per evitar la guerra d'opes, i per això ara que ja han aconseguit el control àmpliament majoritari del seu capital social es constituirà una societat conjunta amb ACS, Hochtief i Atlantia a través de la qual gestionaran Abertis.

Per tant, Abertis quedarà repartida entre ACS i Atlantia, però segons explica aquest dilluns el conseller delegat de la italiana en una entrevisa a 'La Vanguardia', Abertis continuarà radicada "fortament" a Catalunya, ja que assegura que és un element que no pot ser modificat per "cap esdeveniment de tipus polític i econòmic".

stats