Economia 14/03/2018

Atlantia s'assegura la majoria a Abertis

El grup italià entrarà en Hochtieff i tindrà el 50% del hòlding d'Abertis

Ara
1 min
Autopista de la xarxa d'Abertis

BarcelonaLa companyia italiana Atlantia ha anunciat aquest dimecres que ha arribat a un acord preliminar amb la constructora espanyola ACS i la seva filial alemanya Hochtief sobre les ofertes públiques d'adquisició (opes) per comprar la companyia d'autopistes Abertis. Atlantia tindrà un control majoritari en el grup d'infraestructures, ja que tindrà un paquet del 50% més una acció en la hòlding de control d'Abertis i, a més a més, un paquet d'accions en Hochtief. D'aquesta forma podrà consolidar en els seus comptes la seva participació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El pacte es basa en la creació d'una societat hòlding que controlarà Abertis, de la que Atlantia controlarà el 50%, ACS un 30% i la seva filial alemanya Hochtieff tindrà el 20% restant. Aquesta companyia serà capitalitzada per un import de 7.000 milions d'euros.

Segons un fet rellevant a la CNMV, Atlantia retirarà la seva oferta i es mantindrà la realitzada per Hochtieff per 18.600 milions d'euros, tot i que d'acord amb pacte amb Atlantia serà pagat completament en efectiu i no amb intercanvi d'accions, com es plantejava inicialment. Per a fer-ho possible, Hochtief se sotmetrà a una ampliació de capital d'uns 941 milions d'euros. Alhora, ACS vendrà a Atlantia un paquet en la constructora alemanya de 2.500 milions d'euros, tot i que mantindrà més del 50%.

El consell d'administració d'Atlantia previsiblement aprovarà l'acord en la reunió que celebrarà aquesta tarda a les 18.15 h.

Atlantia ha emès el comunicat per l'exigència d'aclariments sobre el possible pacte per comprar Abertis que ha fet la Consob, el regulador de la borsa italiana, l'equivalent a la CNMV espanyola. A Espanya, la CNMV ha suspès la negociació a la borsa de les accions d'Abertis i ACS.

stats