Economia 06/02/2013

La Cambra de Comerç també es despenja de l'acte empresarial de Foment

La institució segueix els passos del Cercle i de Pimec i no participarà en l'acte empresarial del dia 14

Ara
2 min

BarcelonaLa Cambra de Comerç de Barcelona seguirà els passos del Cercle d'Economia i de Pimec i no participarà finalment en l'acte empresarial que la patronal Foment del Treball ha convocat per al 14 de febrer sota el lema 'Anem per feina". El comitè executiu de l'ens cameral ha mantingut aquest dimecres una reunió i, de manera unànime, ha oficialitzat el que ja es preveia: el seu desmarcatge de la convocatòria de Foment.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat que presideix Miquel Valls ha decidit mantenir-se al marge d'aquest acte, malgrat que en un principi hi va donar suport, en considerar que la patronal l'ha plantejat com un acte "intern", ja que ha canviat pel seu compte el format de la trobada i el lloc de celebració, que serà a la seu de Foment i no al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona, com estava previst inicialment.

D'aquesta manera, la patronal Foment del Treball, impulsora d''Anem per feina', es queda sola en l'organització d'aquest acte reivindicatiu empresarial, al qual en un principi es van sumar altres organitzacions com la mateixa Cambra de Comerç, Pimec o l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec).

La primera entitat que es va despenjar de l'acte impulsat per Foment va ser el Cercle d'Economia, que des d'un principi va deixar en suspens la seva participació en la trobada. Segons el seu president, Josep Piqué, el Cercle no és una organització empresarial ni patronal, sinó una entitat "transversal" formada per gent del món empresarial, acadèmic i intel·lectual, per la qual cosa no tenia sentit la seva presència en aquest acte.

Tot seguit va ser Pimec, la patronal de la petita i la mitjana empresa que presideix Josep González, que dimarts va anunciar també que no participaria en la trobada a causa dels canvis "unilaterals" en el format de l'acte introduïts per Foment. També dimarts, l'Aijec, que en un principi tenia previst participar en l'organització de la trobada, va anunciar la seva renúncia a assistir-hi en entendre que amb el canvi d'ubicació "ja no es tracta d'un acte unitari".

Aijec, que compta amb un vocal a la junta directiva de Foment, ha volgut deixar clar, en qualsevol cas, que l'acte "mai ha buscat tenir connotació política" i que, si així hagués estat, "no hi hauria participat ja des d'un inici".

El que havia de ser un acte unitari en defensa de la tasca de l'empresariat català, doncs, ha quedat limitat a un acte reivindicatiu de la patronal Foment del Treball, que malgrat el degoteig de baixes té, de moment, la intenció de mantenir l'acte.

stats