Economia 09/04/2021

Aena trasllada a l'aeroport del Prat la seva acceleradora de 'start-ups'

El gestor aeroportuari vol situar progressivament els seus projectes d'innovació a Barcelona

2 min
L'antiga torre de control de la T2, que acollirà el nou espai d'Aena Ventures.

BarcelonaL'antiga torre de control de la T2 de l'aeroport del Prat es va convertir en el centre d'operacions des d'on Aena va gestar el Pla Barcelona per construir la T1. Aleshores aquestes instal·lacions en desús es van convertir en un símbol de la transformació de la instal·lació i ara el gestor aeroportuari vol repetir l'experiment. L'edifici serà la nova seu d'Aena Ventures, l'acceleradora de start-ups relacionades amb el sector de l'aviació de la companyia, segons ha explicat a l'ARA Amparo Brea, directora d'innovació, sostenibilitat i experiència al client d'Aena.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest centre de negocis aeroportuaris arrenca després d'una convocatòria en la qual es van presentar més de 260 candidats i s'han acabat seleccionant cinc empreses, entre les quals una de barcelonina. Ara les companyies seguiran un programa de mentories durant els pròxims sis mesos, en el qual directius d'Aena també participaran com a experts. La pandèmia, però, obligarà a fer que la primera edició sigui amb un format híbrid i una de les start-ups —amb seu a Dubai— hagi de seguir el programa des dels Emirats Àrabs per les restriccions. "Teníem preparada la convocatòria des del març de l'any passat, però, de fet, la pandèmia no ha fet més que accelerar el nostre interès per aquest tipus d'iniciatives", assegura Brea.

De fet, la intenció d'Aena és traslladar progressivament altres iniciatives vinculades a la innovació del grup a l'aeroport del Prat. "Hem triat Barcelona perquè és una de les principals capitals de l'emprenedoria a Europa i permet captar talent millor que qualsevol altra ciutat. Volem que sigui un germen per a altres tipus de projectes, com la recerca", afegeix Brea.

Test de projectes als aeroports

Un cop s'acabi el cicle de l'acceleradora, Aena premiarà aquestes empreses amb capital per tirar endavant un producte mínim viable o els permetrà desenvolupar-lo i implementar-lo en un dels seus aeroports amb una inversió de fins a 2 milions d'euros. Les cinc empreses que participaran a Aena Ventures treballen per resoldre problemes en àmbits com l'accessibilitat als aeroports, l'experiència dels passatgers i la comunicació amb ells, la sostenibilitat o la gestió dels equipatges. Aena vol impulsar almenys una fornada de start-ups cada any.

stats