Economia 07/07/2014

Airbnb creu que la multa del Govern "refrenarà" Barcelona

La companyia nord-americana estudia les seves alternatives legals

D.s.u.
1 min
La web dedicada a Barcelona d'Airbnb

BarcelonaAirbnb ha considerat aquest dilluns que la multa que els ha imposat la Generalitat per anunciar pisos turístics il·legals "refrenarà" la ciutat, que "hauria de mantenir-se a l'avantguarda de la innovació", segons ha afirmat la companyia nord-americana en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tal i com ha avançat aquest dilluns l'ARA, el Govern ha imposat una sanció de 30.000 euros, el màxim previst per la llei, a la web de compartició d'apartaments. L'empresa ha assegurat que els "decep" la resolució, i afirma que "sospesarem les nostres alternatives legals, seguirem aportant informació consistent sobre la normativa a Barcelona i demanant a tots els amfitrions d'Airbnb que la segueixin".

L'executiu els ha multat per tenir anuncis de pisos sense inscriure en el registre d'apartaments turístics i d'altres que es lloguen per habitacions, una pràctica expressament prohibida en la normativa catalana de lloguers d'apartaments turístics.

Airbnb recorda també el seue studi que apunta que la companyia ha tingut fins ara un impacte econòmic de 128 milions d'euros a la ciutat i que ha impulsat 4.000 llocs de treball.

stats